Listopad 16, 2019

head

Mimohod “Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga” 20.11. u Vukovaru

Srijeda, 14 Studeni 2018 12:21

20.11.2018. godine održat će se 11. mimohod pod nazivom „Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga“ u Vukovaru, u organizaciji Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata.

Mimohod je daleko prepoznat po svojoj jačini od braniteljske i stradalničke populacije, pa tako i od građana Republike Hrvatske, koji svake godine u sve većem broju dolaze iz svih krajeva Hrvatske, na obljetnicu najvećeg zločina nad hrvatskim stanovništvom – masakra na Ovčari. Organizira se u čast i spomen na sve poginule i nestale hrvatske branitelje.
Mimohodom u koloni ponosa spajamo dvije najveće masovne grobnice u Hrvatskoj, onu na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata Vukovar i Ovčaru.

Program „Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga“ predviđa sljedeće sadržaje:

09:45 sati – okupljanje na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata Vukovar

10:15 sati – prigodni program i molitva kod centralnog križa na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata Vukovar

10:45 sati – mimohod „Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga“

13:00 sati – polaganje vijenaca kod spomen-obilježja mjesta masovne grobnice Ovčara
– prigodni program “Ovčara – vječna rana”, molitva

14:30 sati – ručak, restoran u sklopu Javne ustanove „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“ (vojarna)

15:00 – 17:00 sati – slobodno vrijeme ; obilazak muzeja u sklopu Javne ustanove „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“ i muzeja „Vukovarska bolnica 1991.“

17:00 sati – polazak autobusima prema crkvi

17:30 sati – Sveta misa za sve poginule i nestale hrvatske branitelje Domovinskog rata i žrtve masovne grobnice Ovčara; crkva Svetog Filipa i Jakova, Vukovar

18:15 sati – polazak kućama

I ove godine Udruga organizira prijevoz, a za sve dodatne informacije i rezervacije javite se na broj 091 / 724 277 64. Pozivaju sve da im se pridruže u ovom mimohodu kako bi ponosno koračali Njima u čast, kako bi pokazali da Njihovu žrtvu nikada neće zaboraviti, a posebno sve one, još uvijek nestale osobe, koje brojne obitelji traže i nakon dugih 27 godina. Nemojmo zaboraviti temelje stvaranja Republike Hrvatske. Neka im je vječna slava i hvala! – poručuju iz udruge.