Veljača 17, 2020

head

UHVIDR-a Vinkovci traži bezuvjetnu ostavku Josipa Đakića na funkciju Predsjednika HVIDR-a RH

Ponedjeljak, 30 Rujan 2019 10:55

Temeljem istupa u medijima, licemjernim izjavama, za hrvatske branitelje štetnim i nekorektnim ponašanjem na Sjednici saborskog odbora za ratne veterane, nepoštivanja zahtjeva članova i članica, te narušavanja ugleda velike većine hrvatskih branitelja, poglavito ratnih vojnih invalida, tražimo da gosp. Josip Đakić podnese ostavku na mjesto Predsjednika HVIDR-a RH, a ako to ne učini da GO HVIDR-e sazove Izvanrednu Sabor HVIDR-e RH ili da najmanje 1/3 članica ŽZU HVIDR-a, upute pismeni zahtjev za njegovu smjenu (sukladno Statutu HVIDR-a RH, članak 23.) Budući predsjednik bi trebao biti čovjek koji će štititi interese hrvatskih branitelja, koji će sudjelovati u radu tijela izvršne vlasti Republike Hrvatske na častan i korektan način, kao ravnopravan sugovornik, poštivajući onu populaciju iz koje dolazi, a ne stranački vojnik i poslušnik političke stranke kojoj pripada.

Što se tiče koalicije HDZ-a i SDSS-a, ona je u ovom trenutku za hrvatske branitelje manje bitna. Dali ju je nekad netko vidio, što ona sačinjava, koliko je obvezujuća za potpisnike i koje su njene temeljne zadaće, to mi ne znamo niti se to nitko do sada nije ni pitao. Josip Đakić nije štitio interese hrvatskih branitelja, ne odustaje od sramotne i ponižavajuće koalicije sa strankom čiji predsjednik vrijeđa i omalovažava Republiku Hrvatsku, njen grb, njenu zastavu, hrvatske branitelje i sam Domovinski rat, te zbog toga treba da odstupi.

HVIDR- Vinkovci se ograđuje od izjava, dosadašnjih i budućih odluka sadašnjeg predsjednika Josipa Đakića i neće sudjelovati u radu HVIDR-e dok se ne poduzmu koraci sukladni postupku za njegovom smjenom.

Dokument ZAHTJEV ZA SMJENOM JOSIPA ĐAKIĆA

Predsjednik UHVIDR-a Vinkovci
Zoran Marunček