Ožujak 26, 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

head

1. Zavjetno hodočašće hrvatskih branitelja Gospi Bapskoj

Četvrtak, 18 Siječanj 2018 09:54

Dana 17. siječnja 2018. godine (srijeda) u Župnom urede Bapska, održan je prvi sastanak Inicijativnog odbora za organizaciju braniteljskog hodočašća Gospi Bapskoj. Inicijator ovoga projekta je Nikola Tarle, Predsjednik Humanitarno-kulturnog braniteljskog centra iz Vukovara.

Hodočašće bi se održalo na blagdan Male Gospe 08. rujna 2018.godine u Bapskoj. Na sastanku su sudjelovali Dogradonačelnik Grada Iloka Josip Kovač, predstavnici udruga s područja Vukovarsko-srijemske županije, te predstavnici udruga sa Zagrebačkog područja.

Na sastanku je jednoglasnom odlukom usvojeno da će službeni naziv hodočašća biti „1. Zavjetno hodočašće hrvatskih branitelja Gospi Bapskoj“, također je jednoglasnom odlukom izabran i Organizacijski odbor za organizaciju hodočašća gdje je za Predsjednika odbora izabran Nikola Tarle (Humanitarno – kulturni braniteljski centar Vukovar), a za Dopredsjednika izabran je Zoran Marunček (Udruga veterana 5. gardijske brigade „Sokolovi“  Vinkovci), za Glavnog tajnika odabran je Dražen Pilić ( Kulturno športska braniteljska udruga Zagreb). Organizacijski odbor sačinjava i 18 članova.