Ožujak 26, 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

head

Osnovana Koordinacija braniteljskih i stradalničkih udruga Vukovarsko-srijemske županije.

Petak, 09 Veljača 2018 09:46

U velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima večeras je osnovana Koordinacija braniteljskih i stradalničkih udruga iz Domovinskoga rata Vukovarsko-srijemske županije.

Za predsjednika Koordinacije izabran je Zoran Marunček, predsjednik Udruge veterana 5. gardijske brigade Sokolovi iz Vinkovaca. Htjeli smo s ovom inicijativom prikupiti sve braniteljske udruge koje djeluju na području naše županije kako bi sve braniteljske udruge konačno stavili pod jedan krov radi lakšega djelovanja. Želimo zajednički rad na dobrobit svih nas i želimo da se braniteljskim udrugama u tome priključe i sve stradalničke udruge istaknuo je Zoran Marunček dodajući kako se osnivačkom Saboru odazvalo 15 udruga, a sve ostale udruge pozvane su da se priključe županijskoj Koordinaciji.

Potporu osnivanju Koordinacije večeras je u ime Vukovarsko-srijemske županije iskazao predsjednik Županijske skupštine Dražen Milinković, a osnivanje Koordinacije podržao je i saborski zastupnik Stevo Culej, obojica hrvatski branitelji.