Ožujak 26, 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

head

Sastanak Organizacijskog odbora za provedbu projekta "1. Zavjetno hodočašće hrvatskih branitelja Gospi Bapskoj"

Utorak, 20 Ožujak 2018 12:44

Protekle subote u Bapskoj je održan sastanak Organizacijskog odbora za provedbu projekta „1. Zavjetno hodočašće hrvatskih branitelja Gospi Bapskoj“, za koje je dobiveno pokroviteljstvo predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović. Kako je najavio Nikola Tarle, predsjednik Humanitarno kulturnoga braniteljskoga centra Vukovar i Predsjednik Organizacijskog odbora, hodočašće će se održati na blagdan Male Gospe 08.rujna ove godine.

Na sastanku su sudjelovali predstavnici oko 60 braniteljskih udruga iz cijele Hrvatske uključenih u pripreme hodočašća kao i predstavnici udruga Hrvata iz Vojvodine. Predstavnike braniteljskih udruga dočekala je i pozdravila gradonačelnica Iloka Marina Budimir, nakon čega su zajedno obišli grobljansku crkvu Blažene Djevice Marije na Bapskoj radi pripreme i daljnjih dogovora oko održavanja hodočašća. 
Kako je najavljeno, očekuje se dolazak oko tisuću hodočasnika, među njima i predstavnika udruga svih gardijskih brigada Hrvatske vojske.

Dogovoren je i okvirni protokol hodočašća. Naime, mimohod vojnika i mladeži krenut će od spomen obilježja ubijenim i nestalim braniteljima na ulazu u Bapsku i ići će do grobljanske crkve. U okviru događanja bit će održane i nogometne utakmice. Tako će padobranci spustiti loptu za vrijeme održavanja  revijalne utakmice veterana Hajduka i Dinama, te nogometne selekcije Hrvata iz Vojvodine s domaćinom Hajdukom iz Bapske. Također, najavljeno je održavanje kulturno-umjetničkog programa, a zbor iz Novog sada pjevat će Zavjetnu molitvu za branitelje i himnu Gospe Bapske.
Izvor: ilok.hr