Lipanj 02, 2020

head

U OKUČANIMA NIJE BILO INCIDENATA

Ponedjeljak, 04 Svi 2020 09:50

Udruga veterana 5. gardijske brigade „Sokolovi“ opovrgava navode, političkih elita i jednog dijela medija, da je u Okučanima na Svečanosti obilježavanja 25. obljetnice VRO Bljesak bilo incidenata, poglavito od strane hrvatskih branitelja.

Incidente stvaraju oni koji ne poštuju spomenike poginulih branitelja, obitelji poginulih branitelja, ratne postrojbe iz Domovinskog rata i udruge (njihove sljedbenice), oni koji ne poštuju hrvatske vojne invalide iz Domovinskog rata, oni koji ne poštuju hrvatsku himnu i sve ono što je sveto, i za nas teškom mukom i krvlju, stvoreno u Domovinskog ratu.

Incidente stvara hrvatski predsjednik koji naglas psovkama vrijeđa hrvatske branitelje. Incidente stvaraju oni koji privode hrvatske branitelje, bez objašnjenja i razloga na „obavijesni razgovor“ nakon svečanosti.

Političke stranke, njihovi članovi i dužnosnici koriste ovakve prigode za svoja prepucavanja, a svečanosti koje govore o Domovinskom ratu i njihovim sudionicima time bacaju u drugi plan.

Svojim ponašanjem političari stvaraju napetost među hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima pokušavajući za sebe pridobiti dio prostora i pažnje među stanovništvom Republike Hrvatske.

Na svečanosti u Okučanima nošene su majice s grbovima udruga sljedbenica gardijskih brigada, specijalne policije i Hrvatskih obrambenih snaga.

Sve ratne postrojbe kao i HOS su dio pobjedničke hrvatske vojske koja je časno i pošteno pobijedila u Domovinskom ratu, oslobodila ovu zemlju, i bilo kakvo poistovjećivanje s nekim drugim vojskama ili totalitarnim režimima iz prošlosti za nas dragovoljce i hrvatske branitelje je sramotno i neprihvatljivo.

Većina medija i dio političara je izvještavala o nekakvim incidentima, ustaškom znakovlju i kojekakvim, za nas hrvatske branitelje, neprihvatljivim uvredljivim nazivima.

Stvara se i prenosi dojam ustašizacije Domovinskog rata kako bi se obezvrijedio i marginalizirao sam Domovinski rat i njegovi sudionici.

U ovoj godini obilježit ćemo i slaviti veličanstvenu pobjedu VRO Oluja 05. kolovoza u Kninu.

Ovakvom političkom predigrom i ovakvim ponašanjem najviših dužnosnika i vođa političkih stranaka, poglavito „slučajni predsjednik“, neće biti dobro došli na Dan Pobjede, Dan Domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

„Domovini vjerni, za Dom spremni!“

Predsjednik Udruge veterana 5. gardijske brigade „Sokolovi“
Zoran Marunček