Studeni 29, 2023

Head

'Sokolovi' daju potporu pirotehničarima

Ponedjeljak, 08 Srpanj 2013 14:53

"U doba kada pojedinim interesnim skupinama nije stalo ni do zaštite ljudskih života, a kamoli do rješavanja nagomilanog problema zagađenosti Hrvatske minama, naši suborci primorani su po tko zna koji put boriti se za svoja prava"

Udruga veterana 5. gardijske brigade "Sokolovi" u priopćenju koje je danas dostavila medijima daje punu potporu pirotehničarima koji prosvjeduju tražeći bolje uvjete rada. - Naša udruga daje punu potporu nastojanju naših nekadašnjih ratnih suboraca, a danas pirotehničara u njihovoj borbi za ostvarivanje svojih prava.

U današnje doba kada pojedinim interesnim skupinama nije stalo ni do zaštite ljudskih života, a kamoli do rješavanja nagomilanog problema zagađenosti Hrvatske minama, naši nekadašnji suborci primorani su po tko zna koji put boriti se za svoja prava. Još jednom moraju dokazivati svojim poslodavcima koliko je zahtjevan i opasan posao koji rade, no njihovim poslodavcima je najvažniji profit koji će ostvariti na temelju mukotrpnog i za život opasnog posla čišćenja naše zemlje od minskih sredstava koji neće obavljati poslodavci već pirotehničari na terenu. Očigledno da za pirotehničare rat još nije završio jer uz najhumaniji posao koji svakodnevno obavljaju moraju se dodatno boriti za svoja prava. Ovim priopćenjem članovi Udruge veterana 5. gardijske brigade 'Sokolovi' žele istaknuti da daju punu potporu pirotehničarima u štrajku i sa željom da ustraju u ostvarivanju svojih pošteno stečenih prava - pojasnio je predsjednik Udruge veterana 5. gardijske brigade "Sokolovi" Zoran Marunček.

Izvor: Vecernji.hr

Zatvori